Even voorstellen

Egbert A. van der Burgh (1957)

De weg van elektrotechniek naar Traditionele Chinese Geneeswijzen(TCM)

De basis voor de interesse in acupunctuur, ligt in het feit dat mijn moeder nogal wat lichamelijk klachten had. Tijdens mijn pubertijd en ook daarna zijn vele reguliere en complementaire paden bewandeld om een vinger te krijgen achter haar problematiek.

Mede door deze ontwikkeling en de mogelijkheid om op de HTS, medische techniek te gaan studeren ben ik met de reguliere medische wereld in aanraking gekomen. Na mijn opleiding ben ik als programmeur op een grote radiologie afdeling werkzaam geweest en ben daarna hoofd instrumentele dienst geworden. Hierna was ik vele jaren werkzaam bij Toshiba Medical Systems. Dit bedrijf hield zich bezig met ontwikkeling en verkoop van diagnostic imaging apparatuur.

Na deze periode heb ik mij verder ontwikkeld in andere markten en ben als ZZP-er gestart in het informatica onderwijs. 

Via een kennis ben ik in contact gekomen met Chinese geneeswijzen en heb mij toen aangemeld voor een introductiedag van de academie Qing Bai. Ik werd gegrepen door de enorme potentie die Chinese geneeswijzen in zich hebben. In 2009 ben ik de opleiding tot acupuncturist gestart. Na het afronden van deze opleiding wilde ik me verder verdiepen in de Chinese geneeswijzen en ben ik Chinese kruiden gaan studeren aan de Academie Bo -Yi.  Daar heb ik mijn opleiding tot herbalist afgerond. 

Door deze beide opleidingen heb ik beter de vinger kunnen krijgen achter diverse pathologie die door middel van deze geneeswijzen zeker verlicht en/of verholpen kunnen worden.

In 2013 ben ik mijn praktijk gestart.


Het is verbazingwekkend om de positieve effecten te zien bij verschillende klachten zoals Burn-out, hooikoorts, hoofdpijn.

Graag heet ik u welkom in mijn praktijk om u te helpen bij het verlichten, oplossen van uw klachten.