Behandelingen

Acupunctuur

(Bijna) alle ziektebeelden (pathologie) hebben met een onbalans van de energie huishouding (Qi of Chi)  in het lichaam, te maken. Door het aanbrengen van kleine dunne naaldjes (0,13~0,2 mm) gaat de therapeut de energiestroom in het lichaam aanpassen, om deze weer in harmonie te brengen.

Omdat het om een subtiele behandeling gaat, kan het zijn dat enige verbetering of verlichting van klachten pas na meerdere behandelingen optreedt. Echter hoe sneller u komt met een klacht des te sneller kan er genezing optreden. En dit zonder vervelende bijwerking.

Kruiden

Een kenmerk van Chinese kruidentherapie is de effectiviteit welke bepaald wordt door de samenstelling van de formule. 

Enkelvoudige kruiden worden eigenlijk niet voorgeschreven. Het is de combinatie van een aantal kruiden en hun hoeveelheid die het juiste resultaat opleveren.


Auriculo

Naast de reguliere acupunctuur pas ik ook auriculotherapie toe. De Chinese holistische visie op de mens waarin ook auriculo acupunctuur wordt toegepast, kan ook de systematiek van Dr Nogier worden toegepast.

Deze arts heeft in de vorige eeuw het oor in kaart gebracht volgens de reguliere geneeskunde.

Het oor kun je in mijn visie als een soort dashboard van je lichaam zien.

De gevonden gevoelige punten kunnen direct worden behandeld. 

Het gebruik van laser is hierbij voor kinderen een uitkomst.

 

Voeding

Inmiddels weten we al dat elk pondje door het mondje gaat, volgens een oud Nederlands gezegde. We zeggen ook wel eens je bent wat je eet. En dat klopt natuurlijk ook wel. Wel met een kanttekening dat bij sommige metabolische afwijkingen het lichaam extreem kan reageren op de voeding. Klopt je voeding niet dan zul je vroeg of laat klachten krijgen.

Momenteel en zeker de laatste jaren vindt er een bewustwording plaats bij de mensen over het gebruik van de juiste voeding. Zeer veel mensen blijven tegen beter weten in toch vast zitten aan oude (voeding) gewoontes.  

Energie tekort

Momenteel staan veel mensen onder hoge druk. Een baan, kinderwens, sociale contacten, pandemie enz. vergen veel van onze energie. 

Om uw energie weer te herstellen of te behouden kan acupunctuur u helpen. 

Voordeel is dat acupunctuur geen bijwerkingen geeft.

Spijsvertering

“De spijsvertering is het losmaken, opnemen en omzetten van voedingsstoffen in energie en bouwstenen voor het lichaam.

Het eten en drinken dat door de mond het lichaam binnenkomt, wordt behandeld en in kleine stukjes geknipt. Zodoende kan het lichaam alle voedingsstoffen via de darmen opnemen in het bloed.”

Bron:
Voedingscentrum.

Om uw spijsvertering te verbeteren kan acupunctuur u helpen.

Voordeel is dat acupunctuur geen bijwerkingen geeft.

Somberheid

Als u somber bent en geen energie of interesse meer hebt voor activiteiten die u normaal gesproken als plezierig ervaart, kan er sprake zijn van depressie. U voelt zich onzeker, besluiteloos en maakt u veel zorgen. Uw levenslust lijkt verdwenen.  Dit is iets anders dan een sombere bui, die iedereen wel eens ervaart. Bij een depressie houdt de sombere stemming langer aan en lukt het haast niet meer om van dingen te genieten. Wilt u van die somberheid af?  Dan kan acupunctuur u helpen.

Voordeel is dat acupunctuur geen bijwerkingen geeft

In deze agenda kunt u een reservering plaatsen.

De reservering zal door mij zo spoedig mogelijk worden bevestigd.

Of ik zal een ander moment voorstellen.