Even voorstellen

Egbert A. van der Burgh (1957)

De weg van elektrotechniek naar Traditionele Chinese Geneeswijzen(TCM)

In 1981 volgde ik een opleiding elektrotechniek aan de HTS te Leeuwarden. Tijdens mijn studie raakte ik geïnteresseerd in de toepassing van de techniek in de medische wetenschap. Vanuit mijn behoefte om mensen te helpen ben ik afgestudeerd in de differentiatie medische techniek.

 

Tijdens mijn studie kampte ik regelmatig met gezondheidsklachten en was ik op zoek naar behandelingen waar het lichaam zonder bijwerkingen van kon herstellen. In mijn zoektocht kwam ik in het circuit van de alternatieve geneeswijze en TCG terecht. Mijn interesse was gewekt door de acupunctuur. Net als in de elektrotechniek werkt acupunctuur ook met energiestromen, analyseren van problematiek om oplossingen te vinden. Maar door mijn angst voor naalden en de gedachte dat alleen Chinezen deze behandelingen uitvoeren heb ik mijn heil in andere alternatieve geneeswijzen gezocht.

Na mijn opleiding ben ik het bedrijfsleven ingestapt wat ook weer de nodige spanning opleverde en mijn klachten verergerde.

In 2009 waren mijn  klachten nog steeds niet verdwenen en kwam de acupunctuur weer op mijn pad. Door mijn prikangst te overwinnen heb ik mij laten behandelen en merkte ik dat de behandeling veel verlichting van klachten gaf. Graag wilde ik meer weten van deze behandelwijze die mij zo geholpen had en ben ik mij gaan verdiepen in de Chinese holistische visie. Ik wilde hiermee mijn behoefte om mensen te helpen verder ontwikkelen.

In hetzelfde jaar ben ik begonnen met mijn studie acupunctuur bij de Academy Qing Bai. Hierna heb ik diverse bijscholingen gevolgd om mijn kennis te verdiepen en besloot ik om een eigen praktijk  te starten en mijn opgedane kennis vanuit mijn elektrotechnische achtergrond en kennis vanuit de TCG in te zetten om mensen te helpen.

Om mijn behandelpakket binnen de TCG compleet te maken ben ik gestart met de opleiding Chinese Kruiden bij de Academie BO Yi die ik binnenkort zal afronden. Door deze opleiding heb ik nog meer inzicht in diverse pathologieën en biedt mij de mogelijkheid de behandeling te verfijnen.

Het is verbazingwekkend om de positieve effecten te zien bij verschillende klachten zoals Burn-out, hooikoorts, hoofdpijn.

Graag heet ik u welkom in mijn praktijk om u te helpen bij het verlichten, oplossen van uw klachten.