Logo_liggend_blauw-geel

NIEUWSBRIEF 9 Winter 2022

Lieve mensen,

Voor u ligt de negende nieuwsbrief.
Allereerst wens ik u een fijne jaarwisseling en vooral een gezond 2023.Afronden WEN BING opleiding
De afgelopen periode heb ik weer kennis mogen maken van de leer van de WARME ziektes.
Deze theorieën zijn ontwikkeld tijdens de Qing dynastie. In deze periode heeft deze dynastie vele epidemieën gekend zoals wij nu de COVID epidemie kennen.
Van groot belang is gebleken om snel in te grijpen als er rode puntjes op het voorste deel van de tong worden gezien, in combinatie met een gevoel van malaise (hoofdpijn in de nek, rillerig, koorts, hoest, keelpijn)
Mijn advies om standaard de kruiden formule Yin Qiao San (Silver form) in huis te hebben. Deze formule is ook vooral geschikt voor kinderen. Deze formule kunt u eenvoudig via internet bestellen.
Wat ook gebleken is dat het enorm belangrijk is om ook je longen in goede conditie te houden. Deze zorgen niet alleen voor de uitwisseling van diverse gassen, maar ook voor de bevochtiging van het gehele lichaam, volgens de Chinese traditie. Elke ochtend zit er daarom ook een peer in mijn ontbijt van havervlokken.
Volgens de Chinese voedingsleer bevochtigd de peer de longen en verkoeld de eventueel aanwezige hitte. En heeft effect op de werking van de long natuurlijk en de maag.

Opleiding auriculo therapie (medische acupunctuur)
Inmiddels al weer zeven jaar geleden heb ik kennis mogen maken met auriculo acupunctuur.
Dit jaar ben ik begonnen met een complete opleiding van tien dagen om mij verder in deze therapie vorm te verdiepen. Bij een aantal patiënten heb ik de therapie al toegepast. Het herstellen van reuk- en smaak problemen na een COVID infectie of het herstel van diverse motorische klachten zijn succesvol gebleken.

Afmeldingen
Graag wil ik u erop wijzen dat indien u binnen 24 uur voor uw behandeling de afspraak annuleert, er een NO SHOW factuur gezonden kan worden, zoals dit in de algemene voorwaarden staat vermeld. Graag wil ik nieuwe patiënten zo spoedig mogelijk behandelen. Als er dan een plek vrijkomt op een korte termijn kan ik ze vaak niet meer op de vrijgevallen plek uitnodigen.

Stagiair
In het proces van een continue kwaliteitsverbetering kunt u in het komende jaar een stagiair tijdens uw behandeling verwachten. Dit kan een eerste-, tweede- of derde jaars student zijn die studeert aan door het CIPON geaccrediteerde opleiding instituut voor Chinese geneeswijzen. Mocht u bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een stagiair? Laat het mij dan even weten. In ieder geval bedankt voor uw begrip en medewerking.

Verzekering
Ook dit jaar hebben we weer te maken met de ziektekosten "stoelendans". De aanvullende verzekering worden aangepast hetzij in de dekking of anders wel in de premie. Past uw verzekering nog bij uw wensen?
Mijn advies is om daar goed aandacht aan te besteden.

NOOT
I.v.m. met de gestegen energie kosten. Is het verzoek vanuit fysiotherapie Ronald Moes in Vaassen het verzoek gekomen om in het vervolg even een eigen badlaken mee te brengen. Dank voor uw medewerking.SunfieldPhotography-Egbert-2
Stagevignet
Blijf gezond

Egbert A. van der Burgh
facebook instagram website email 
Email Marketing Powered by MailPoet