Logo_liggend_blauw-geel

NIEUWSBRIEF 10 Lente 2024

Lieve mensen,

Voor u ligt de tiende nieuwsbrief.

Hout Draak jaar 2024
Het zal sommige van jullie niet ontgaan zijn dat het Chinees nieuwjaar op 10 februari is geweest. De feestdag valt elk jaar op een andere datum, meestal eind januari of begin februari. De Chinese maan-zonnekalender begint tijdens de tweede nieuwe maan na de winterzonnewende. Doordat de kalender de stand van de maan volgt, valt de feestdag elk jaar op een andere datum.
Dit jaar hebben we te maken met het Hout Draak fenomeen.
Deze combinatie komt eens in de 60 jaar voor.
Oké, zult u zeggen, leuk deze informatie maar wat kan ik hier nu mee?
Dus hieronder even een korte uitleg. De Chinese geneeskunde is gebaseerd op een holistische benadering van onze gezondheid. Maar dit gaat verder, ook de kosmologie wordt hierin betrokken. Zo is het begin van het nieuwe jaar en begin van de periode van 3 maanden waarin de lente tot bloei komt. Rond 21 maart zien we dan dat de lente tot maximale bloei is gekomen. Als we nu kijken naar het Hout Draak fenomeen dan betekent dat het element Hout (Lever & Galblaas) en de Draak (Maag& Milt) onze aandacht vragen. Per periode van 2 maanden zegt de theorie welke pathologie kan optreden. De eerste periode van 20 januari tot en met 20 maart kunnen we te maken krijgen met koorts, hoofdpijn, overgeven jeukende huid. (lijkt toch verdacht veel op griep). Het gehele jaar dienen we op te letten dat we geen Damp ontwikkeling in ons lichaam ten gevolge van het onvoldoende functioneren van de Aarde fase en dan met name de Milt. Tijdens de behandelingen zal ik hier extra aandacht aan besteden.
Verder heeft ook ons geboorte jaar en maand te maken met deze kosmologische agenda.
Een aantal van jullie hebben hiermee al kennis gemaakt tijdens mijn behandelingen waarin ik extra punten tijdens de behandeling inzet op basis van hun geboorte jaar en maand.

Opleiding auriculotherapie (medische acupunctuur)
Afgelopen jaar heb ik mijn 1-jarige opleiding Auriculotherapie afgerond. Deze opleiding is gebaseerd op westers medische inzichten, dat wij als mens uit een drietal verschillende weefsels bestaan. En dat daar een diagnostisch-, en curatief systeem aan gekoppeld is.
Om mijn kennis op dit gebied uit te breiden organiseer ik zelf regelmatig intervisie bijeenkomsten met mede studenten. Verder heb ik mij aangesloten bij het Natuurlijk beter gilde, hierbij verplicht ik mij onder andere om twee maal per jaar een bijscholing te volgen.


Stagiair
In het proces van een continue kwaliteitsverbetering kunt u in het komende jaar een stagiair tijdens uw behandeling verwachten. Dit kan een eerste-, tweede- of derdejaars student zijn die studeert aan door het CIPON geaccrediteerde opleiding instituut voor Chinese geneeswijzen. Mocht u bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een stagiair? Laat het mij dan even weten. In ieder geval bedankt voor uw begrip en medewerking.

NOOT
Ook dit jaar ga ik weer een Camino wandeltocht ondernemen. Dit maal in Portugal en Spanje.
De praktijk is daarom van 8 tm 28 april gesloten. Denk hier ook aan i.v.m. met tijdig bestellen van een kruiden formule.

Verjaardag Praktijk
Die jarig is trakteert. Inmiddels ben ik al weer 10 jaar praktijk voerend. Omdat ik in april even weg ben, krijg je in mei een eenmalige korting van €10 op je behandeling.

SunfieldPhotography-Egbert-2
Stagevignet
Blijf gezond

Egbert A. van der Burgh
facebook instagram website email 
Email Marketing Powered by MailPoet